Cotlete de porc la gratar cu sos picant din: ulei, suc de lamaie, chimion, oregano, cotlete de porc, ardei iute, ardei gras, rosie, ceapa, ceapa verde, ardei iute murat, otet.
Ingrediente:
2 linguri de ulei
1 lingura de suc proaspat de lamaie
2 lingurite chimion
1 linguriță de oregano uscat
8 cotlete de porc
sare și piper negru măcinat
Ingrediente pentru sos:
2 ardei iuti
2 ardei grasi, tocati
1 rosie, fara seminte si coaja, tocata
1/2 ceapa, maruntita
4 fire ceapa verde
1 ardei iute murat
2 linguri ulei
2 linguri suc de lamaie
3 linguri otet
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinati ulei, suc de lamaie, chimen si oregano.
Se adaugă piper după gust și se amestecă bine.
Aranjati cotletele de porc într-un singur strat într-un vas.
Ungeti fiecare cotlet cu sos.
Se acoperă si lasati la marinat timp de 2-3 ore sau în frigider peste noapte.
Pentru sosul picant, coaceti ardeii iuti si apoi curatati de coaja si seminte.
Se pun ardeii într-un blender, impreuna cu restul ingredientelor pentru sos.
Procesati pana la omogenizare.
Se transferă într-o tigaie mică și se gatiti timp de 15 minute, amestecând din când în când. Pastrati cald, deoparte.
Asezonati carnea cu sare si piper, dupa gust.
Se încălzește gratarul si rumeniti cotletele pe fiecare parte cate 5-6 minute.
Cotlete de miel la tava din: cotlete de miel, mazare, fasole verde, morcovi, porumb, lamaie, ulei, sare, piper alb, rozmarin, bulion. Ingrediente: 4 cotlete de miel 200 g mazăre 100 g fasole verde 2 morcovi 100 g porumb din conservă 1 lămâie 50 ml ulei sare piper alb măcinat 1 fir de rozmarin 100 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.