Reteta zilei: Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor
PrinteazaCotlete de porc in sos barbeque, la cuptor din: cotlete de porc, orez, legume, sos de fasole, sos hoisin, sos de stridii, sos de soia, zahar, vin, sirop de zahar, apa, sare, usturoi, anason.
Poate te intereseaza si:
- Cotlete de porc cu legume la gratar
- Cotlete de porc in sos de mure
- Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- orez si legume, pentru servire
marinata:
- 2 linguri sos de fasole
- 2 linguri sos Hoisin
- 2 linguri de sos de stridii
- 2 linguri de sos de soia
- 8 linguri de zahăr
- 2 linguri de vin
glazura:
- 2 linguri sirop de zahar
- 4 linguri de apă
- 1 praf de sare
sos barbeque:
- 2 lingurițe de sos de soia
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de zahăr
- 1 catel de usturoi
- 1 bucată mică de anason
Mod de preparare:
Se amestecă impreuna ingredientele pentru marinata, cu exceptia vinului, într-un bol.
Fierbeti la microunde timp de trei minute. Incorporati apoi vinul si amestecati bine.
Se toarnă sosul peste cotletele de porc intr-un castron, se amestecă bine.
Acoperiți și lăsați sa stea in frigider peste noapte.
Pentru pregatirea sosului barbeque, se amesteca impreuna toate ingredientele.
A doua zi, incalziti cuptorul la 200 C.
Asezati carnea pe gratar, iar dedesubt puneti o tava.
Ungeti cu sos barbeque.
Gatiti 40 de minute, intoarceti, ungeti din nou cu sos barbeque si mai gatiti inca 20 de minute.
Pentru glazura, amestecati impreuna siropul de zahar, apă și sare într-un vas adânc.
Incalziti la microunde un minut.
Dupa ce ati scos carnea din cuptor, o ungeti cu glazura si o lasati sa se odihneasca.
Serviti cu orez, legume si restul de sos barbeque.
Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor
Pofta buna!