Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor
PrinteazaCotlete de vita cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare.
Ingrediente:
- 2 kg cotlet de vita
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ½ ceasca de vin
- 2 lingurite de piper negru
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 lingurita sare
- 4 catei de usturoi
- 2 cesti morcovi, taiati
- ½ ceapa
- 15 varze de Bruxelles
- 3 crengute de oregano (sau 1 lingurita oregano uscat)
- 5 cartofi
- 3 lingurite de piper negru
- 2 cani de apa
- 3 lingurite de sare
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Se incalzește o tigaie mare la foc mediu si se adauga ulei de masline.
Gatiti cotletele cate 5 minute pe fiecare parte. Intr-o cratita mare si adauga cotletele prajite si stropesc cu vin.
Adaugati pregano, presarati sare si piper pe ambele parti. Feliati usturoiul și adaugați peste fripturi.
Presarati fulgii de ardei. Adaugati ceapa in parțile laterale ale cratitei.
Se adauga morcovii și varza de Bruxelles.
Curațați cartofii, spalati și adaugați alaturi de fripturi. Incorporati apa.
Mai presarati sare si piper dupa gust. Acoperiti cu un capac si dati la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Serviti cotletele calde cu legume si sos.
Cotlete de vita cu legume la cuptor
Pofta buna!
bai sunt bestiale
Ce bine arata 🙂