Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor

Printeaza

Cotlete de vita  cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare.

 

Ingrediente:

  • 2 kg cotlet de vita
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ½ ceasca de vin
  • 2 lingurite de piper negru
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1 lingurita sare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cesti morcovi, taiati
  • ½ ceapa
  • 15 varze de Bruxelles
  • 3 crengute de oregano (sau 1 lingurita oregano uscat)
  • 5 cartofi
  • 3 lingurite de piper negru
  • 2 cani de apa
  • 3 lingurite de sare

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Se incalzește o tigaie mare la foc mediu si se adauga ulei de masline.

Gatiti cotletele cate 5 minute pe fiecare parte. Intr-o cratita mare si adauga cotletele prajite si stropesc cu vin.

Adaugati pregano, presarati sare si piper pe ambele parti. Feliati usturoiul și adaugați peste fripturi.

Presarati fulgii de ardei. Adaugati ceapa in parțile laterale ale cratitei.

Se adauga morcovii și varza de Bruxelles.

Curațați cartofii, spalati și adaugați alaturi de fripturi. Incorporati apa.

Mai presarati sare si piper dupa gust. Acoperiti cu un capac si dati la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Serviti cotletele calde cu legume si sos.

 

Cotlete de vita  cu legume la cuptor

Cotlete de vita cu legume la cuptor

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. bai sunt bestiale

  2. Ce bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.