Reteta zilei: Covrigei integrali de casa

Printeaza

Covrigei integrali de casa din: faina integrala, faina, drojdie, zahar, sare, apa calda. Covrigeii integrali de casă sunt o alegere sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru orice moment al zilei, oferind o combinație echilibrată de gust și nutriție.

Această rețetă clasică utilizează ingrediente simple și naturale, precum făina integrală și făina albă, drojdia, zahărul, sarea și apa caldă, pentru a crea covrigei cu o textură pufoasă și o aromă subtilă, ideală pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Procesul de preparare a acestor covrigei nu doar că asigură un rezultat delicios, dar și aduce satisfacția de a crea un produs de panificație autentic și sănătos în propria bucătărie.

 

Ingrediente: 

  • 150gr făină integrala
  • 250gr făină
  • 7gr drojdie
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 300ml apă caldă

 

 

 

Mod de preparare:

Puneți făină, drojdie, 1 lingurita zahăr și sare într-un castron mare.

Covrigei integrali de casa
Adăugați 300 ml apă caldă și amestecați și frământați cu mixerul timp de 8-10 minute.

Acoperiti apoi cu folie de plastic și lăsați să se odihneasca timp de aproximativ o oră. Formati covrigi.

Covrigei integrali de casa

Intr-o tava adaugati 5 cm de apă într-o tavă si adaugati covrigii. Preîncălziți cuptorul la 200C.

Se adaugă 2 linguri de zahăr în apa clocotită și se amestecă pentru a se dizolva. Lasati covrigii in apa 10-15 minute.

Covrigei integrali de casa

Scoateți covrigii din apă și puneți-le intr-o tava. Coaceți timp de 30 de minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

Covrigei integrali de casa

Covrigei integrali de casa

Covrigei integrali de casa

 

Pofta buna!

 

 

 

Tarallucci – covrigei cu vin

Tarallucci – covrigei cu vin din: ulei, vin, ceapa, sare, piper, chimen, boia, faina. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar vin alb sec 1 ceapă albă 1 linguriţă cu sare 1 praf de piper chimen boia 1 bol cu făină de patiserie   Mod de preparare: Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. […]

Covrigei cu cimbrisor

Covrigei cu cimbrisor din: faina, ulei, vin, sare, cimbrisor. Ingrediente: 3 ceşti făină de grâu 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă vin alb 2 linguriţe sare cimbrişor dulce     Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, vinul, sarea, cimbrişorul şi se adaugă făina. Se formează din aluat o minge, se acoperă cu o folie de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.