Tarallucci – covrigei cu vin din: ulei, vin, ceapa, sare, piper, chimen, boia, faina. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar vin alb sec 1 ceapă albă 1 linguriţă cu sare 1 praf de piper chimen boia 1 bol cu făină de patiserie Mod de preparare: Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. […]
Reteta zilei: Covrigei integrali de casa
PrinteazaCovrigei integrali de casa din: faina integrala, faina, drojdie, zahar, sare, apa calda. Covrigeii integrali de casă sunt o alegere sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru orice moment al zilei, oferind o combinație echilibrată de gust și nutriție.
Această rețetă clasică utilizează ingrediente simple și naturale, precum făina integrală și făina albă, drojdia, zahărul, sarea și apa caldă, pentru a crea covrigei cu o textură pufoasă și o aromă subtilă, ideală pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Procesul de preparare a acestor covrigei nu doar că asigură un rezultat delicios, dar și aduce satisfacția de a crea un produs de panificație autentic și sănătos în propria bucătărie.
Ingrediente:
- 150gr făină integrala
- 250gr făină
- 7gr drojdie
- 3 linguri de zahăr
- 2 lingurițe sare
- 300ml apă caldă
Mod de preparare:
Puneți făină, drojdie, 1 lingurita zahăr și sare într-un castron mare.
Adăugați 300 ml apă caldă și amestecați și frământați cu mixerul timp de 8-10 minute.
Acoperiti apoi cu folie de plastic și lăsați să se odihneasca timp de aproximativ o oră. Formati covrigi.
Intr-o tava adaugati 5 cm de apă într-o tavă si adaugati covrigii. Preîncălziți cuptorul la 200C.
Se adaugă 2 linguri de zahăr în apa clocotită și se amestecă pentru a se dizolva. Lasati covrigii in apa 10-15 minute.
Scoateți covrigii din apă și puneți-le intr-o tava. Coaceți timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Covrigei integrali de casa
Pofta buna!
Covrigei cu cimbrisor din: faina, ulei, vin, sare, cimbrisor. Ingrediente: 3 ceşti făină de grâu 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă vin alb 2 linguriţe sare cimbrişor dulce Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, vinul, sarea, cimbrişorul şi se adaugă făina. Se formează din aluat o minge, se acoperă cu o folie de […]
Pofta buna!