Covrigei de casa din: apa calda, zahar, sare, drojdie uscata, faina, unt, ulei, apa, bicarbonat, galbenus. Ingrediente: 1 1/2 cani de apa calda 1 lingura zahar 2 lingurite de sare 1 pachet drojdie uscata 4 1/2 cani faina 4 linguri unt, topit si racit usor Ulei 10 cani de apa 2/3 ceasca de bicarbonat de […]
Reteta zilei: Covrigei cu parmezan aromat
PrinteazaCovrigei cu parmezan aromat din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oregano, sare, usturoi, unt.
Ingrediente:
- 300gr aluat de patiserie
- 3 linguri de parmezan ras
- 1 lingurita de patrunjel uscat
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță de praf de usturoi
- unt
Mod de preparare:
Pe o suprafață de lucru presarata cu faina, taiati bucati de aluat si formati covrigei, impletiti.
Transferati intr-o tava si coaceti 10 minute.
Între timp, pregatiti topping-ul.
Intr-un bol, amestecati parmezanul cu usturoi.
Adăugați patrunjel, oregano și sare și amestecati bine.
Ungeti cu unt covrigeii si presarati cu mixul de parmezan.
Dati din nou la cuptor cateva minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Covrigei cu parmezan aromat
Pofta buna!
poate iti place si:
Covrigei cu mac din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, margarina, seminte de mac, sare. Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 15 g drojdie 200 g zahar 200 ml lapte 200 g margarina 2 linguri seminte de mac sare Mod de preparare: Dizolvi zaharul in laptele caldut, adaugi drojdia si amesteci bine. Adaugi galbenusurile frecate cu […]
Pofta buna!