Pancakes – Micul Dejun Perfect din: faina, praf de copt, sare, zahar, lapte, oua, unt, esenta de vanilie. Această rețetă nu numai că va aduce zâmbete la masa de dimineață, dar este și surprinzător de simplă, transformând ingredientele de bază într-o festin culinar. Fie că alegi să le savurezi simple, cu sirop de arțar sau […]
Reteta zilei: Covrigi de casa
PrinteazaCovrigi de casa din: lapte, drojdie, zahar brun, faina, unt, sare, bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 1 cana lapte
- 1 pachet de drojdie uscata
- 3 linguri de zahar brun
- 2 1/4 cupe faina
- 5 linguri unt nesarat
- 1 lingurita de sare
- 1/3 ceasca de bicarbonat de sodiu
- Sare grunjoasa, dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti laptele intr-o cratita mica. Se toarna intr-un bol mediu si se presara drojdia. Lasati sa se inmoaie aproximativ 2 minute.
adauga zahar brun si 1 ceasca de faina. Se topesc 2 linguri de unt si se aadauga in amestec.
Adauga 1 ¼ cesti de faina ramasa si sarea, apoi framantati pana obtineti un aluat lipicios. Formati aluatul rotund, puneti intr-un bol si lasati sa creasca aproximativ 1 ora.
incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Impartiti aluatul in 6 parti egale. Intindeti fiecare bucata de aluat si formati cate un covrig.
Dizolvati bicarbonatul de sodiu in 3 cani de apa calda intr-un vas. Ungeti fiecare covrig cu acest amestec, presarti sare grunjoasa si asezati in tava.
Coaceti 10 – 12 minute. Se topeste restul de unt si ungeti covrigii copti. Lasati sa se raceasca si serviti.
Covrigi de casa
Pofta buna!
Rulouri de Primăvară cu Hrișcă
Rulouri de Primăvară cu Hrișcă din: hrisca, orez, creveti decorticati, morcov, castravete, frunze de menta, coriandru, avocado, sos de peste, suc de lamaie, ardei iute. Utilizând hrișca fiartă ca bază pentru umplutură, alături de o selecție de legume proaspete și creveți sau tofu, aceste rulouri reprezintă o opțiune sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru o masă […]
Arata foarte bine covrigii astia
Vreau si eu niste covrigi din astia
O sa-i fac si eu