Reteta zilei: Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Printeaza

Crema de zahar ars cu aroma de portocala din: oua, mascarpone, lapte, portocala, zahar.

 

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 1 cana mascarpone
  • 2 cani lapte
  • 1 portocala
  • 3-4 linguri de zahar

 

 

Mod de preparare:

Radeti coaja de portocala peste oua si bateti.

Într-o cratiță, combinați laptele și brânza împreună și aduceți usor la fierbere, gatiti 30 de secunde.

Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Incorporati galbenusurile si amestecati. Gatiti 1 minut.

Transferati in vase termorezistente si lasati sa se raceasca.

Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Presarati zahar si caramelizati.

Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Crema de zahar ars cu aroma de portocala

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort de mere si crema de zahar ars

Tort de mere si crema de zahar ars

Tort de mere si crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, lapte, mere, stafide, nuci, unt. Ingrediente: Pentru blat: 6 ou 6 linguri zahar 6 linguri faină Pentru crema de zahăr ars: un litru lapte 6 ouă 150 g zahăr Pentru caramel: 150 g zahăr Pentru umplutură: 7-8 mere stafide nuci unt pentru uns […]

 

Crema_de_zahar_ars_cu_rom

Crema de zahar ars cu rom

Crema de zahar ars cu rom din: oua, zahar, lapte, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr + 3 linguri 1 l lapte 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Zahărul (3 linguri) îl caramelizezi într-o cratiţă pe foc şi îl laşi să se răcească. Intr-un vas larg […]

 

Tort de zahar ars

Crema de zahar ars cu struguri

Crema de zahar ars cu struguri din: oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, struguri. Ingrediente: 4 ouă 500 ml lapte 400 g zahăr esenţă vanilie 1 ciorchine struguri     Mod de preparare: Topeşti 200 g de zahăr, iar când devine arămiu dai oala deoparte de pe foc şi înclini vasul astfel încât să îmbraci […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. OK, vasazica intai radem coaja de portocale peste oua si le batem ca la omleta, dupa care punem doar galbenusurile peste amestecul de lapte cu mascaropne?!? Lasand la o parte faptul ca mascarpone nu-i branza… jalnic… incoerent…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.