Reteta zilei: Crema de zahar ars cu aroma de vanilie
PrinteazaCrema de zahar ars cu aroma de vanilie din: smantana, vanilie, zahar, ou, apa fierbinte.
Poate te intereseaza si Crema de zahar ars
Ingrediente:
- 250ml smantana
- 1/2 pastaie vanilie
- 1/2 cana de zahar
- 3 galbenusuri de ou
- 2 litri de apă fierbinte (nu clocotita)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150C. Adăugați smântână și vanilie intr-o cratiță mică.
Incalziti la foc mediu-mare, până când începe să fiarbă.
Opriti focul și acoperiti, lasand deoparte 15 minute. Scoateți vanilia.
Într-un bol mediu, amestecati 3 galbenusuri de ou. Incorporati 1/4 cana de zahar.
Bateti până când amestecul se omogenizeaza. Adauga smantana si bateti incontinuu cu telul pana se incorporeaza.
Se toarna in vase termorezistente.
Dati la cuptor intr-o tava in care ati pus apa fierbinte, aproximativ 40 de minute.
Scoateți din baia de apă caldă și permiteti să se raceasca complet.
Dati la frigider cel putin 2 ore.
Scoateți cremă de zahăr ars din frigider cu 30 de minute înainte de servire.
Împărțiți restul de zahar in cele 3 boluri cu crema.
Cu ajutorul unei butelii manuale ardeti zaharul pana se formeaza o crusta crocanta.
Lăsați crema de zahar ars psa se odihneasca cel puțin 5 minute înainte de servire.
Se serveste cu fructe proaspete, dacă se dorește.
Crema de zahar ars cu aroma de vanilie
Pofta buna!