Reteta zilei: Creme brulee cu aroma de vanilie

Printeaza

Creme brulee cu aroma de vanilie din: galbenus de ou, oua, zahar, sare, lapte integral, smantana, vanilie. Este un desert clasic francez, apreciat pentru textura sa cremoasă și crusta sa crocantă de caramel.

Această variantă cu vanilie aduce un parfum delicat și o notă sofisticată, fiind ideală pentru momente speciale sau pentru a încheia o masă într-un mod elegant.

Ceea ce face acest desert atât de special este contrastul dintre crusta de zahăr caramelizat și cremozitatea interioară, îmbogățită cu arome subtile de vanilie.

 

Ingrediente: 

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 oua
  • ¾ cana zahăr + 4 lingurite de zahar
  • sare
  • 1 cana lapte integral
  • 3½ cani smântână
  • ½ de pastaie de vanilie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150C. Spargeti pastaia de vanilie si adaugati miezul in lapte si smantana amestecate intr-o cratita.

Amestecati bine. Incorporati oualele si zaharul, amestecati pana se omogenizeaza.

Creme_brulee_cu_aroma_de_vanilie
Se răcește și se toarnă în vase termorezistente care se aseaza intr-o tava inalta.

Se toarnă apă clocotită în tava si acoperiti vasele cu folie, coaceti 45 de minute.

Creme_brulee_cu_aroma_de_vanilie_02
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la rece cateva ore.

Se presara cate 2 lingurite de zahar in fiecare vas si se caramelizeaza.

Creme_brulee_cu_aroma_de_vanilie_03

Serviti imediat.

Creme_brulee_cu_aroma_de_vanilie_04

Creme brulee cu aroma de vanilie

Creme_brulee_cu_aroma_de_vanilie_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Creme brulee cu portocale

Creme brulee cu portocale din: oua, galbenusuri, zahar fin, esenta de vanilie, frisca, lapte, lichior de portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 135 g zahar fin 5 picaturi esenta de vanilie 400 ml frisca 120 ml lapte 2 linguri lichior de portocale coaja rasa de la 1 portocala   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Creme Brulee

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Poate te intereseaza si Cum se prepara Creme Brulee cu mascarpone si ghimbir Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata

  2. Si mie-mi place, imi ploua in gura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.