Reteta zilei: Creveti aromaţi
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti aromati din: creveti, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, tumernic, coriandru, nuca de cocos, ardei iute, patrunjel verde, lamaie, otet balsamic, ulei si sare.
Ingrediente:
- 200 g creveti sau cocktail de fructe de mare
- 2 cepe
- 400 g rosii tocate
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cu tumernic
- 1 lingurita cu coriandru pisat
- 1 lingurita cu nuca de cocos rasa
- 1 ardei iute
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lamaie
- 1 lingurita cu otet balsamic
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit cu usturoiul pisat şi ghimbirul într-o lingură de ulei. Când s-au înmuiat, adaugă turmericul şi praful de coriandru. Mai lasă un minut pe foc.
Pune roşiile în blender şi fă-le piure, adaugă ceapa răcorită şi nuca de cocos. Amestecă din nou bine de tot.
Toarnă piureul de roşii într-un wok, adaugă 300 ml de apă, oţetul bal¬samic şi ardeiul iute şi pune-le pe foc potrivit cam zece minute, amestecând din când.
Adaugă creveţii şi lasă-i să fiarbă 2-3 minute. Potriveşte de sare, lămâie şi piper. Seveşte cu paste sau orez integral.
Creveti aromaţi
Pofta buna!
Vreau si eu!