Reteta zilei: Creveti aromaţi

Printeaza

O reteta delicioasa de creveti aromati din: creveti, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, tumernic, coriandru, nuca de cocos, ardei iute, patrunjel verde, lamaie, otet balsamic, ulei si sare.

Creveti aromaţi

Ingrediente:

  • 200 g creveti sau cocktail de fructe de mare
  • 2 cepe
  • 400 g rosii tocate
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cu tumernic
  • 1 lingurita cu coriandru pisat
  • 1 lingurita cu nuca de cocos rasa
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu otet balsamic
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit cu usturoiul pisat şi ghimbirul într-o lingură de ulei. Când s-au înmuiat, adaugă turmericul şi praful de coriandru. Mai lasă un minut pe foc.

Creveti_aromati

Pune roşiile în blender şi fă-le piure, adaugă ceapa răcorită şi nuca de cocos. Amestecă din nou bine de tot.

Creveti_aromati_02

Toarnă piureul de roşii într-un wok, adaugă 300 ml de apă, oţetul bal¬samic şi ardeiul iute şi pune-le pe foc potrivit cam zece minute, amestecând din când.

Creveti_aromati_03

Adaugă creveţii şi lasă-i să fiarbă 2-3 minute. Potriveşte de sare, lămâie şi piper. Seveşte cu paste sau orez integral.

Creveti_aromati_04

Creveti aromaţi

Creveti aromaţi

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.