Reteta zilei: Creveti cu ceapa verde si ghimbir
PrinteazaCreveti cu ceapa verde si ghimbir din: creveti, ceapa verde, ghimbir, usturoi, ceapa, ulei, sos de stridii, sos soia, zahar, vin de orez, piper, apa, faina de porumb.
Ingrediente:
- 6 creveti mari, decorticati
- 2 tulpini de ceapa verde, tocata
- 6 felii de ghimbir
- 1 catel de usturoi, tăiat în felii subțiri
- 1/2 ceapa, tăiata în felii subțiri
- ulei vegetal pentru prajit
Ingrediente sos:
- 1 lingurita sos de stridii
- 1 lingurita sos de soia
- 1 linguriță de zahăr
- vin de orez
- piper
- ¼ cană (60 ml) de apă
- 1 linguriță făină de porumb + 1 lingura apă, amestecate
- 1 lingurita de ulei de creveți rezervat
Mod de preparare:
Într-un wok sau tigaie adâncă, se adaugă ulei și se încălzește, se adaugă cu atenție în crevetii în ulei fierbinte, gatiti timp de 2 minute.
Scurgeti și scoateți.Se toarnă uleiul într-un recipient de sticlă, rezervând putin în wok.
Adaugati in wok ceapa, usturoiul si ghimbirul si gatiti pentru cateva secunde la foc mare.
Adaugati crevetii și un strop de vin de orez.
Incorporati sos de stridii, sos de soia, zahăr, piper și apă și continuati sa gătiti pentru 30 de secunde.
Când sosul s-a redus la jumătate, se adaugă amestecul de apă cu făină de porumb, ceapa verde si se amesteca crevetii.
Stropiti cu 1 linguriță de ulei de la creveți și opriți focul. Serviti calzi.
Creveti cu ceapa verde si ghimbir
Posta buna!
Imi place reteta asta