Reteta zilei: Creveti in crusta de pesmet
PrinteazaCreveti in crusta de pesmet din: ou, lapte, creveti, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, busuioc, sare, piper, maioneza, pasta de chili, otet de orez, zahar, ulei de arahide.
Ingrediente:
- 1 ou , batut
- 1 cana lapte
- 1 kg creveti, decorticati
- 1 ceasca faina
- 1 cana pesmet
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 1/4 ceasca maioneza
- 2-4 lingurite de pasta de chili
- 1 lingurita otet de orez
- 1 lingurita zahar
- Ulei de arahide, pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecati impreuna ou si lapte. Adauga crevetii si amestecati usor pentru a se combina.
Intr-un bol mediu, combinati faina, pesmet, ceapa si praf de usturoi, busuioc, sare si piper.
Impartiti amestecul in doua, adaugand un amestec intr-o punga, adaugati apoi crevetii si se agita bine.
Adaugati pesmetul intr-o alta punga. Adaugati crevetii si se agita pana sunt bine acoperiti.
Dati la frigider pentru 20 de minute. Pentru a face sosul, amestecati impreuna maioneza, pasta de chili, otet de orez si zahar si pastrati deoparte.
Incalziti ulei de arahide intr-o tigaie mare, adaugati crevetii, prajiti 2-4 minute pe fiecare parte.
Transferati pe prosoape de hartie, lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu sos.
Creveti in crusta de pesmet
Pofta buna!