Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita
PrinteazaCreveti cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine, nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru.
Ingrediente:
- 500 g creveti, curatati si decorticati
- 1/2 cana iaurt
- 3 linguri ulei de masline
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 1/2 ceasca coriandru tocat
- 2 lingurite praf de curry
- 1 lingura ghimbir proaspat tocat
- 2 lingurite ceapa rosie tocata
- 1/2 ceasca mere verzi tocate
- 1/3 ceasca afine uscate
- 1/4 cana de nuca de cocos
- 1 pita de casa, taiat in jumatate
- 1 varf de cutit de sare
- piper proaspat
- frunze coriandru
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecati impreuna iaurtul, 2 linguri ulei, suc de lamaie, coriandru, pudra de curry, ghimbir tocat si ceapa.
Se încalzeste restul de de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu.
Adauga crevetii si condimenteaza cu un varf de cutit de sare si piper. Prajeste 2-3 minute.
Transferati apoi crevetii in castron alaturi de celelate ingrediente amestecate.
Incorporeaza afine uscate, mere verzi si nuca de cocos.
Amestecati pentru a se combina.
Umpleti fiecare jumatate de pita cu amestecul de creveti si serviti imediat.
Creveti cu curry in buzunare de pita
Pofta buna!