Orez cu frigarui de creveti marinati din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez. Ingrediente: coaja de la 1 limeta 3 linguri de ulei de masline 2-3 linguri suc de lămâie 1 lingura coriandru proaspat tocat 1 cățel de usturoi, tocat 3/4 linguriță de sare 1/4 linguriță de […]
Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci
PrinteazaCreveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 cana de orez basmati
- 2 cani de apa
- 7 ciuperci proaspete
- 9 creveți, decorticati
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 lingurite praf de chili
- 1 lingurita praf de usturoi
- ½ lingurita piper negru
- ¼ lingurita de sare
- 4 linguri de unt
- 2 fire ceapa verde
Mod de preparare:
Se clatește orezul și se adauga in cratita. Feliati ciupercile și adaugati langa orez.
Apoi adaugati apa si lasati la foc mic. Intre timp incalziti gratarul la foc mediu.
Intr-un castron adaugati crevețiie, praful de chili, praful de usturoi, piperul, sarea și uleiul de masline.
Se amesteca bine.
Puneti la gratar si gatiti pe ambele parti cate 3-4 minute.
Se taie ceapa verde bucati mici si se pune deoparte.
Scoateti crevetii pe un platou si lasati deoparte.
Adauga untul intr-o tigaie mica și se amesteca ca se topeste.
Continuati gatirea cateva minute.
Adaugați jumatate din unt peste orez si amestecati bine.
Transferati orezul pe un platou de servire.
Serviti crevetii pe pat de orez basmati. Adaugati restul de unt.
Garnisiti cu ceapa verde.
Dupa preferinta, se poate servi si cu salata.
Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu frigarui de creveti marinati
Frigarui de creveti cu ardei
Frigarui de creveti cu ardei din: creveti, ardei, ceapa, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ardei, ceapa, ulei. Ingrediente: 4-5 creveţi mari de persoană 1 ardei gras 1 ceapă Pentru marinada: 1/4 cană sos de soia (preferabil cu conţinut redus de sodiu) 1 linguriţă zahăr brun 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 2 linguriţe ghimbir […]
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de niste creveti, dar niste cocktailuri nu mai bagi si tu ?
Foarte bine arata crevetii astia