Reteta zilei: Creveti cu orz la tigaie

Printeaza

Creveti cu orz la tigaie din: orz, creveti, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, unt, apa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 cană orz
  • 1 kg creveți decorticati
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 1 lingura unt
  • 3 căni de apă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Sotati crevetii intr-o tigaie 3-4 minute.

Aduceți apa la fierbere. Adăugați orz și sare după gust. Gatiti pentru aproximativ 10 minute. Scurgeți și transferați într-un castron. Se adaugă 1/2 suc de lămâie și pătrunjel, se amestecă.

Într-o tigaie mare, încălziți untul. Adăugați usturoi și gătiți 2 minute.

Adăugați creveții și restul de suc de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă și se gătește 1 minut.

Combinați creveții și orzul. Servi imediat.

 

Creveti cu orz la tigaie

Creveti cu orz la tigaie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici

Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici din: branza, unt, ceapa, ardei gras, peste, paine. Tartinele cu pește sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet, oferind o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Alegerea peștelui precum somonul, sardinele sau macroul poate oferi aceste […]

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă

Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec) 50g zahăr brun sau miere 1 păstaie de tonka, rasă fin 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.