Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici din: branza, unt, ceapa, ardei gras, peste, paine. Tartinele cu pește sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet, oferind o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Alegerea peștelui precum somonul, sardinele sau macroul poate oferi aceste […]
Reteta zilei: Creveti cu orz la tigaie
PrinteazaCreveti cu orz la tigaie din: orz, creveti, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, unt, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cană orz
- 1 kg creveți decorticati
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingura unt
- 3 căni de apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sotati crevetii intr-o tigaie 3-4 minute.
Aduceți apa la fierbere. Adăugați orz și sare după gust. Gatiti pentru aproximativ 10 minute. Scurgeți și transferați într-un castron. Se adaugă 1/2 suc de lămâie și pătrunjel, se amestecă.
Într-o tigaie mare, încălziți untul. Adăugați usturoi și gătiți 2 minute.
Adăugați creveții și restul de suc de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă și se gătește 1 minut.
Combinați creveții și orzul. Servi imediat.
Creveti cu orz la tigaie
Pofta buna!
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec) 50g zahăr brun sau miere 1 păstaie de tonka, rasă fin 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ […]