Reteta zilei: Creveti prajiti cu sos picant

Printeaza

Creveti prajiti cu sos picant din: creveti, ulei de canola, lapte, oua, sos iute, faina, sare, piper cayenne, zahar brun, sare, piper, boia, praf de usturoi, paine, muraturi.

 

Ingrediente: 

  • 500gr creveti decorticati
  • 4 cesti ulei de canola, pentru prajit
  • 1 cană lapte integral
  • 2 oua
  • 1 lingura sos iute
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite de sare

Ingrediente pentru sos picant:

  • 1/2 cană ulei de la creveti
  • 3 linguri piper cayenne
  • 2 linguri de zahar brun
  • sare și piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • pâine și muraturi, pentru servire

 

Mod de preparare:

Uscari creveții și aranja pe o farfurie într-un singur strat și păstrati reci.

Amestecati împreună lapte, ouă și sos picant.

Într-un castron separat, amestecati împreună făină și sare.

Dati crevetii prin amestecul de făină, apoi prin cel de lapte si din nou prin amestecul de făină.

Intr-o tava, asezati un gratar si aranjati crevetii acolo.

Intr-o tigaie mare incalziti ulei, apoi prajiti crevetii aproximativ 2-3 minute.

Scoateți creveții și lăsați să se scurgă.

Intr-un bol adaugati uleiul si amestecati piper cayenne, zahar brun, 3/4 lingurita sare de mare, 1 linguriță de piper negru, paprika și usturoi.

Serviti crevetii cu sosul picant, paine si muraturi.

 

Creveti prajiti cu sos picant

Creveti_prajiti_cu_sos_picant_05

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata crevetii prajiti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.