Reteta zilei: Creveti prajiti cu sos picant
PrinteazaCreveti prajiti cu sos picant din: creveti, ulei de canola, lapte, oua, sos iute, faina, sare, piper cayenne, zahar brun, sare, piper, boia, praf de usturoi, paine, muraturi.
Ingrediente:
- 500gr creveti decorticati
- 4 cesti ulei de canola, pentru prajit
- 1 cană lapte integral
- 2 oua
- 1 lingura sos iute
- 2 cani faina
- 2 lingurite de sare
Ingrediente pentru sos picant:
- 1/2 cană ulei de la creveti
- 3 linguri piper cayenne
- 2 linguri de zahar brun
- sare și piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- pâine și muraturi, pentru servire
Mod de preparare:
Uscari creveții și aranja pe o farfurie într-un singur strat și păstrati reci.
Amestecati împreună lapte, ouă și sos picant.
Într-un castron separat, amestecati împreună făină și sare.
Dati crevetii prin amestecul de făină, apoi prin cel de lapte si din nou prin amestecul de făină.
Intr-o tava, asezati un gratar si aranjati crevetii acolo.
Intr-o tigaie mare incalziti ulei, apoi prajiti crevetii aproximativ 2-3 minute.
Scoateți creveții și lăsați să se scurgă.
Intr-un bol adaugati uleiul si amestecati piper cayenne, zahar brun, 3/4 lingurita sare de mare, 1 linguriță de piper negru, paprika și usturoi.
Serviti crevetii cu sosul picant, paine si muraturi.
Creveti prajiti cu sos picant
Pofta buna!
Ce bine arata crevetii prajiti