Reteta zilei: Creveti prajiti

Printeaza

Creveti prajiti din: pudra de ceapa, praf de usturoi, piper alb, cimbru uscat, oregano uscat, rozmarin uscat, chimion, piper cayenne, paprika, sare, piper negru, faina, creveti, unt, ciabatta.

Ingrediente: Creveti prajiti

  • ¼ lingurița pudra ceapa
  • ¼ lingurița praf de usturoi
  • ¼ lingurița piper alb
  • ¼ lingurița cimbru uscat
  • ¼ lingurița oregano uscat
  • ¼ lingurița rozmarin uscat
  • ¼ lingurița chimion
  • ½ lingurița piper cayenne
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru macinat
  • ¼ pahar făină
  • 1 kg creveți, decojiți și decorticati
  • 6 linguri unt
  • 4 felii de ciabatta, pentru servire

Mod de preparare:

Combinați condimentele într-un bol mic. Amestecati bine. Adăugați făina și amestecați bine.

Creveti prajiti

Se usucă creveții cu prosoape de hârtie, apoi se dau prin amestecul de condimente si faina.

Creveti prajiti

Încălziți o tigaie la foc mare. Adăugați unt.

Incorporati creveții în tigaie și gătiți aproximativ 2 minute. Întoarceți creveții și gătiți încă 3 – 4 minute.

Serviti calzi cu ciabatta.

Creveti prajiti

Creveti prajiti

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.