Reteta zilei: Creveti in sos de lapte de cocos

Printeaza

Creveti in sos de lapte de cocos din: ulei de masline, ulei de susan, creveti, usturoi, ghimbir, ardei gras, lapte de cocos, supa de peste, noodles, sos de peste, sos sriracha, coriandru, ceapa verde, limeta.

 

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 300gr creveti, decorticati
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ghimbir proaspat tocat
  • 1 ardei gras galben, cuburi
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 cesti de supa de peste
  • 1 pachet noodles
  • 1 lingurita sos de peste
  • 2 lingurite de sos sriracha
  • 1 cana frunze de coriandru
  • 2 fire ceapa verde, tocata
  • 1 limeta

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, se adauga crevetii, se condimenteaza cu sare si piper si se gatesc cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.

Adaugati usturoiul, ghimbir si ardeiul in tigaie.

Creveti_in_sos_de_lapte_de_cocos

Sotati timp de un minut, apoi se adauga laptele de cocos, supa, fideaua, sosul de peste, sosul sriracha, coriandrul si ceapa verde.

Se aduce la fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute.

Creveti_in_sos_de_lapte_de_cocos_03

Opriti focul si adaugati suc de limeta.

Se adauga crevetii in sosul de lapte de cocos si se amesteca pentru a se combina.

Serviti cu coriandru.

Creveti_in_sos_de_lapte_de_cocos_04

Creveti in sos de lapte de cocos

Creveti_in_sos_de_lapte_de_cocos_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Paste cu creveti si sos de rosii

Paste cu creveti si sos de rosii din: paste, sos pesto, rosii cherry, feta, usturoi, busuioc, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300gr paste spiralate 3 linguri sos pesto proaspăt rosii cherry ⅓ ceasca brânză feta 2 catei usturoi 1 lingurita busuioc uscat 1 lingură de ulei de măsline 1 cana creveți proaspeți Mod de preparare: […]

 

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300 g taitei 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru 75 gr arahide 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 1 limeta 2 linguri ulei de susan 2 linguri ulei de masline 400 g […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.