Reteta zilei: Creveti cu sote de dovlecei
PrinteazaCreveti cu sote de dovlecei din: dovlecei, sare, unt, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, creveti, supa de legume, amidon, vin alb, suc de lamaie, capere, patrunjel, sare de mare.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- ¼ lingurita sare
- 1 lingura unt nesărat
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi, tocate
- 1 lingurita oregano proaspat
- 1 ceapa, tocată
- ½ kg creveți decorticati
- ½ ceasca supa de legume
- 2 lingurite amidon
- ½ ceasca de vin alb
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri capere, clătite
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Taiati dovleceii fasii foarte subtiri. Puneti într-o strecurătoare și se amesteca cu 1 lingurita de sare.
Pastrati deoparte timp de aproximativ 20-30 de minute.
Așezați pe o farfurie cu prosoape de hârtie și apăsați ușor cu mai multe prosoape de hartie pe partea de sus pentru a extrage umezeala rămasă. Pastrati deoparte.
Într-un castron combinati supa de legume, vin și amidon, amestecati foarte bine. Pastrati deoparte.
Se încălzește o tigaie la foc mediu. Adaugati untul si 1 lingura de ulei de măsline.
Se pune la gatit ceapa si usturoiul timp de aproximativ 1 minut, apoi se adaugă creveții, oregano și un strop de sare.
Gatiti timp de 1 minut, apoi se adauga amestecul de vin. Gatiti timp de 2-3 minute.
Opriti focul si se adauga sucul de lamaie si caperele. Se transfera într-un castron si se pastreaza deoparte.
Ștergeți tigaia și se adaugă ulei de măsline. Adaugati dovleceii si se amesteca usor, aproximativ 3 minute.
Incorporati sote-ul de dovlecei in amestecul de creveți.
Serviti garnisit cu piper negru proaspăt măcinat, sare dupa gust si patrunjel proaspat tocat.
Creveti cu sote de dovlecei
Pofta buna!
Arata bine reteta
Imi ploua in gura dupa reteta asta