Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet
PrinteazaCrochete de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute, piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei, faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta.
Ingrediente:
- 125g carne de crab fierta
- 125g pește afumat fiert
- 250g piure de cartofi
- 5g ghimbir
- 5g usturoi
- 5g iarba de lamaie
- Coaja de la o lamaie
- 5g de ardei iute
- 1 varf de cuțit de piper cayenne
- 5g coriandru
- ½ lingurita seminte negre de ceapa
- ½ lingurita seminte de susan
- 1 ou bătut
- ulei vegetal pentru prajit
Ingrediente pentru crusta:
- 3 linguri faina
- 2 oua batute
- Pesmet
Ingrediente pentru servire:
- salata mixta cu maioneza amestecat cu suc de lamaie
- 1 lingurița sos wasabi
Mod de preparare:
Se taie ghimbirul, ardeiul iute, iarba de lamaie si coriandrul. Curatati si tocati marunt usturoiul.
Puneti crabul și pestele afumat intr-un bol mare. Prajiti ușor in ulei de măsline usturoiul timp de 1 minut.
Pune toate ingredientele in bolul cu pește, adaugati usturoiul și amestecati.
Formati crochete rotunde din peste cu ingrediente. Dati la frigider pentru 1 ora.
Se încălzește cuptorul la 180 ° C. Puneti faina pe o farfurie, bateti oul intr-un bol si puneti pesmetul pe o alta farfurie.
Dati crochetele, prin faina, ou si pesmet.
Incalziti uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi prajiti pe fiecare parte.
Transferați intr-o tava de copt și puneți-le în cuptor timp de 6 minute.
Scoateți din cuptor și lasați-le sa se odihnească timp de 5 minute inainte de servire.
Le-am servit cu o salata mixta cu maioneza amestecat cu suc de lamaie și 1 lingurița de wasabi.
Crochete de peste in crusta de pesmet
Pofta buna!