Reteta zilei: Crochete de peste

Printeaza

Crochete de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei, sare, piper si pesmet.

Ingrediente:

Crochete de peste

  • 400 g fileuri de cod
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml de apa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

 

Mod de preparare:

Fileurile de cod se spala si se fierb, dupa care se scurg de apa si se paseaza.

Se face un sos alb: se topeste untul, se adauga treptat faina si se amesteca bine cu telul, dupa care se prajeste faina 1-2 minute.

Se adauga treptat vinul diluat cu apa si se fierbe cateva minute amestecand cu telul incontinuu.

Crochete de peste

Se adauga sosul alb peste fileurile de cod, se pun ouale, sarea si piper.

Se completeaza cu pesmet pana se obtine consistenta de crochete. Se pune ulei la incins intr-o tigaie.

Se ia cu o lingura din compozitia de crochete de peste si se pune in tigaie.

Se prajesc crochetele de peste cod pe ambele parti, iar apoi se scot pe un prosop de hartie.

Crochete de peste

Crochetele de peste se servesc calde sau reci, stropite cu zeama de lamaie.

Crochete de peste

Crochete de peste

Crochete de peste

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Crochetele de peste sunt un deliciu 🙂

  2. Mi-ai facut pofat de niste crochete de peste, este bine ca astea se cumpara si de-a gata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.