Reteta zilei: Cupcake cu glazura de ciocolata
PrinteazaCupcake cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, praf de copt, ornamente de zahar, ciocolata de menaj, unt, esenta de rom, albus de ou, mascarpone, zahar pudra si smantana.
Ingrediente:
- 220g faina
- 180g zahar
- 220g unt
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
pentru decor:
- ornamente de zahar
pentru glazura de ciocolata:
- 100g ciocolata de menaj
- 50g unt
- o lingura esenta de rom
- o lingura albus de ou batut spuma
pentru crema mascarpone:
- 50g mascarpone
- o lingura zahar pudra
- o lingura smantana
Mod de preparare:
Faina se amesteca bine cu praful de copt si se cerne, dupa care se adauga zaharul, ouale, esenta de vanilie si untul.
Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine o compozitie neteda si omogena.
Se pun hartii speciale intr-o forma de briose si se umplu cu amestec 2/3 din capacitatea lor.
Se coc cupcake-urile pentru circa 18 minute in cuptor la 180 grade.
Se verifica daca cupcake-urile sunt coapte infigand o scobitoare si daca scobitoarea iese uscata inseamna ca sunt gata cupcake-urile.
Lasati cupcake-urile sa se raceasca in forma.
Se pregateste glazura de ciocolata: ciocolata rupta in bucati se topeste la bain marie.
Cand ciocolata este topita se adauga untul cu romul.
Dupa ce ciocolata s-a racit se adauga o lingura de albus de ou batut spuma care va da luciu glazurii de ciocolata.
Atentie sa nu adaugati albusul cand ciocolata este calda deoarece va branzi compozitia.
Pe fiecare cupcake se pune glazura de ciocolata.
Se pregateste apoi crema mascarpone amestecand mascarponele cu zaharul pudra si smantana si se orneaza fiecare cupcake.
Peste cupcake se pun ornamente de zahar si sunteti gata sa savurati niste cupcake delicioase.
Cupcake cu glazura de ciocolata
Pofta buna!
Bune rau
Vreau si eu
Sa-mi dai si mie din cupckurile astea
Fara dulce ca sunt la cura si n-am voie 🙁