Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza
PrinteazaO reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua.
Ingrediente:
- 1 cana malai
- 2 cani de lapte
- 1 1/2 cani de apa
- 1 frunza de dafin
- rozmarin tocat
- 1/2 cana parmezan
- sare, piper
- 1 buchet de spanac proaspat
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/4 ceasca ceapa tocată
- 1 cana branza rasa Fontina
- 4 ouă
Mod de preparare:
Se încălzesc laptele şi apa într-o cratiţă şi se adaugă frunza de dafin şi rozmarinul.
Lasati frunza de dafin si rozmarinul sa fiarba aproximativ 1-2 minute, apoi scoateti-le din apa.
Adaugati mălaiul şi amestecati în mod constant până când se ingroasa.
Se toarnă intr-un vas uns de mamaliga.
Cupele se fac cat mamaliga este calda. Lasati sa se raceasca 5-10 minute.
Puneti cupele într-un vas termorezistent, uns in prealabil.
Gatiti ceapa tocata in ulei de masline, apoi adaugati spanacul si mai gatiti pentru câteva minute, până când spanacul se inmoaie.
Spargeti cate un ou în fiecare din cele 4 cupe de mămăligă.
Se dau cupele la cuptor pentru 10 minute. Apoi se acoperă cu amestecul spanac si ceapa, iar deasupra se rade branza Fontina.
Se mai da la cuptor pentru inca 5 minute, până când brânza este topita.
Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza
Pofta buna!
Asta e foarte tare, dar am impresia cu oualele alea nu se fac