Reteta zilei: Curcan cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente:
- 2 aripi de curcan
- 400 gr castane
- 50 gr ceapă
- 30 gr făină
- 30 ml ulei
- 20 gr sare
- 2 gr piper
- 2 gr boia dulce
Mod de preparare:
Castanele se curăţă de coaja tare, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare, iar după ce au fiert, se scurg de zeamă şi se curăţă şi de pieliţe.
Aripile de curcan se taie în două la încheietură, se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei până se îngălbenesc, se pune ceapa întreagă lângă ele, apoi se acoperă cu apă şi se fierb sub capac.
Separat, se prăjeşte făina până se rumeneşte, se stinge cu zeama în care a fiert curcanul, se pun castanele, se condimentează şi se fierbe până scade sosul.
Aripile se servesc pe platou sau farfurie, cu sosul din tigaie alături. Pentru ca aripile de curcan puse la fiert să se înmoaie mai repede, se adaugă şi o linguriţă de zahăr odată cu apa.
Curcan cu castane
Poftă bună!
Nu am mancat asa ceva pana acum
Imi place ce ti-a iesit acolo
Imi face cu ochiul, foarte buna reteta. Bravo!