faine de grau, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, ou, unt, extract de vanilie. Ingrediente: 1 ceașcă de făină de grâu 2 linguri de zahăr 1 linguriță de praf de copt 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță de sare 1 ceașcă de lapte 1 […]
Reteta zilei: Curcan la cuptor – usor de preparat
PrinteazaCurcan la cuptor – usor de preparat din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca de sare
- 2 linguri de boabe de piper negru
- 1 lingura de boabe de piper rosu
- 1/2 lingura de boabe de piper alb
- 1 lingura de cimbru proaspat
- coaja de la 2 portocale
- coaja dela 4 lamai
- 5 frunze de dafin
- Unt nesarat
- 1 curcan
Mod de preparare:
Zdrobiti intr-un mojar piperul, apoi intr-un castron amestecati bine impreuna cimbru, sare, piper si frunze de dafin, coaja de portocale si de lamaie.
Frecați curcanul cu acest amestec pe toate partile.
Acoperiti cu o punga de platic si dati la frigider peste noapte.
Scoateti din pun, clatiti bine de sare.
Uscati cu prosoape de hartie si lasati la temperature camerei cel putin o ora.
Frecați cu unt, asezonati cu sare si piper. Dupa preferinta, umpleti curcanul cu ceapa, usturoi, lamaie si verdeata.
Dati la cuptor la 190C pentru 30 de minute .
Micsorați temperature la 170C si gatiti 2-3 ore.
Lasati sa se odihneasca cel putin 30 de minute inainte de a taia si servi.
Curcan la cuptor – usor de preparat
Pofta buna!
grau, nuca, zahar, miere, coaja de portocala, apa, scortisoara. Coliva, cunoscută și sub numele de “koliva” sau “kutia” în anumite culturi, este un preparat tradițional consumat în special în timpul sărbătorilor religioase ortodoxe, cum ar fi memorialul și înmormântările. Acesta are origini străvechi și este considerat un simbol al vieții […]
Merge si un pui facut, in loc de curcan 😉
Merge, dar mai bune curcanul!
O sa incerc curcanul asta, arata prea bine si-n plus de asta nu prea mai mananc porc!
Eu as pune si putin usturoi peste curcanul asta