Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]
Reteta zilei: Curcan la cuptor – usor de preparat
PrinteazaCurcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca de sare
- 2 linguri de boabe de piper negru
- 1 lingura de boabe de piper rosu
- 1/2 lingura de boabe de piper alb
- 1 lingura de cimbru proaspat
- coaja de la 2 portocale
- coaja dela 4 lamai
- 5 frunze de dafin
- Unt nesarat
- 1 curcan
Mod de preparare:
Zdrobiti intr-un mojar piperul, apoi intr-un castron amestecati bine impreuna cimbru, sare, piper si frunze de dafin, coaja de portocale si de lamaie.
Frecați curcanul cu acest amestec pe toate partile.
Acoperiti cu o punga de platic si dati la frigider peste noapte.
Scoateti din pun, clatiti bine de sare.
Uscati cu prosoape de hartie si lasati la temperature camerei cel putin o ora.
Frecați cu unt, asezonati cu sare si piper. Dupa preferinta, umpleti curcanul cu ceapa, usturoi, lamaie si verdeata.
Dati la cuptor la 190C pentru 30 de minute .
Micsorați temperature la 170C si gatiti 2-3 ore.
Lasati sa se odihneasca cel putin 30 de minute inainte de a taia si servi.
Curcan la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Curcan la cuptor cu umplutura de castane
Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]
Curcan rapid la cuptor
Curcan rapid la cuptor din: curcan, unt, sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 1 curcan (mărimea dorită) 1/2 pachet unt sare piper busuioc cimbru rozmarin Mod de preparare: Speli bine curcanul şi îl usuci. Amesteci untul cu condimentele până obţii o pastă uniformă. Cu această pastă ungi curcanul peste tot. Ridici pielea de pe […]
Piept de curcan cu verdeturi la cuptor
Piept de curcan cu verdeturi la cuptor din: ulei de masline, ceapa, coaja de lamaie, frunze de salvie, frunze de patrunjel, sare, unt, frunze de dafin, piept de curcan, faina, brandy, cidru. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin + o cantitate pentru tava de copt 1 ceapă mică (de mărimea unei mingi de […]
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline 150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]
Pofta buna!
Merge si un pui facut, in loc de curcan 😉
Merge, dar mai bune curcanul!
O sa incerc curcanul asta, arata prea bine si-n plus de asta nu prea mai mananc porc!
Eu as pune si putin usturoi peste curcanul asta