Reteta zilei: Curcan in sos de soia si whiski

Printeaza

Curcan in sos de soia si whiski din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, lamaie, cuisoare, sare, scortisoara, piper alb, praf de ceapa, ardei iute, condimente pentru carne de curcan, boia de ardei, unt, whisky, sirop de artar, anason, sos tabasco, sos de soia, lamai.

 

Ingrediente curcan:

  • 1 piept de curcan intreg
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 lamaie, taiata in jumatate
  • 10-12 cuisoare intregi
  • 1 baton de scortisoara, rupt in doua
  • sare
  • piper alb macinat
  • praf de ceapa
  • ardei iute tocat
  • condimente pentru carne de curcan
  • boia de ardei
  • 2 bete de frigarui

pentru marinat:

  • 1 bucata unt
  • 2 linguri whiski
  • 1 lingura sirop de artar
  • 1 lingurita condimente pentru carne de curcan
  • 1/4 lingurita anason stelat
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 1/2 lingurita sare

sos:

  • 1 lamaie, taiata in sferturi
  • 4-5 catei de usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 baton de scortisoara
  • 6-8 bucati anason stelat
  • 1/2 cana whiski
  • 1 lingurita sos tabasco
  • 3 linguri sos de soia
  • 2-3 cani de apa
  • sferturi de lamaie, bastoane de scortisoara, anason, boia si patrunjel taiat pentru servire

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Asezati pieptul de curcan pe un platou. Taiati lamaia si infigeti cuisoare si scortisoara

. Adaugati lamia inauntru. Turnati ulei de masline in interior.

Frecati interiorul cu sare, piper alb macinat, praf de ceapa, ardei iute, condimente de curcan si boia de ardei.

Inauntru stoarceti zeama de lamaie si adaugati usturoi zdrobit. Inchideti cu betele de frigarui.

Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru marinat si frecati pieptul cu acest amestec.

Intr-o tava puneti pieptul de curcan, adugati sferturile de lamaie.Adaugati usturoi zdrobit, anason stelat si scortisoara.

Turnati sos de soia, whiski si apa.

Dati la cuptor 2-2 1/2 ore. La fiecare jumatate de ora ungeti cu lichidul din tava.

Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca.

Serviti pe un platou presarat cu sferturi de lamaie, bastoane de scortisoara, anason, boia si patrunjel taiat.

 

Curcan in sos de soia si whiski

Curcan in sos de soia si whiski

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata curcanul

  2. Bun, bun si mie-mi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.