Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov
PrinteazaCurcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.
Ingrediente:
- 1 curcan
- Piper si sare
- 2 cepe
- 2 cesti maioneză
- 2 linguri usturoi
- patrunjel
- 4 cani orez fiert
- 3 morcovi
Mod de preparare:
Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati ceapa, frecati curcanul cu sare si piper dupa gust. Combinati ceapa cu maioneza, usturoi, sare si patrunjel . Frecați curcanul cu acest amestec. Aacoperiti cu o folie de plastic. Lasati la marinat cel puțin 48 de ore.
Eliminati excesul de ceapa, scurgeti sucul ramas. Curatati si taiati morcovii bucati mari. Fierbeti orezul cu morcovii. Umpleti curcanul cu orez.
Coaceti curcanul la 200C timp de 90 minute, coborati la 180C si coaceti inca 3 ore. Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Curcan umplut cu orez si morcov
Pofta buna!
Ce bine arata, anul asta o sa incerc si eu un curcan!
Nu prea ma omor eu dupa carnea de curcan