Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov

Printeaza

Curcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.

Curcan umplut cu orez si morcov

Curcan umplut cu orez si morcov

 

Ingrediente:

  • 1 curcan
  • Piper si sare
  • 2 cepe
  • 2 cesti maioneză
  • 2 linguri usturoi
  • patrunjel
  • 4 cani orez fiert
  • 3 morcovi

 

Mod de preparare:

Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati ceapa, frecati curcanul cu sare si piper dupa gust. Combinati ceapa cu maioneza, usturoi, sare si patrunjel . Frecați curcanul cu acest amestec. Aacoperiti cu o folie de plastic. Lasati la marinat cel puțin 48 de ore.

Curcan umplut cu orez si morcov

Eliminati excesul de ceapa, scurgeti sucul ramas. Curatati si taiati morcovii bucati mari. Fierbeti orezul cu morcovii. Umpleti curcanul cu orez.

Curcan umplut cu orez si morcov

Coaceti curcanul la 200C timp de 90 minute, coborati la 180C si coaceti inca 3 ore. Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.

Curcan umplut cu orez si morcov

Curcan umplut cu orez si morcov

Curcan umplut cu orez si morcov

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata, anul asta o sa incerc si eu un curcan!

  2. Nu prea ma omor eu dupa carnea de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.