Reteta zilei: Curcan pe varză acră
PrinteazaO retetea simpla si delicioasa de curcan pe varza acra din: varza murata, slanina, sare, piper, frunza de dafin si curcan.
Ingrediente:
- 1 varză murată
- 250 g slănină
- sare
- piper
- 1 frunză dafin
- 1 curcan potrivit ca mărime
Mod de preparare:
Speli varza, o tai mărunt ca pe tăiţei şi o amesteci cu feliuţe mici de slăninuţă proaspătă, boabe de piper şi cu frunza de dafin. Curcanul curăţat, îl speli bine şi acoperi pieptul cu feliuţe de slănină, pe care le legi pe piept cu sfoară.
Pui varza într-o tavă, aşezi curcanul deasupra şi îl dai la cuptor, la foc potrivit, să se frigă încet şi bine. Când curcanul s-a frăgezit foarte bine, îndepărtezi slănina de pe piept şi laşi să se rumenească şi pielea, să devină crocantă. Apoi mai laşi curcanul şi varza în tavă, în cuptor, la foc domol, să se mai călească varza, amestecând-o din când în când.
După ce s-a înmuiat bine, aşezi varza pe o farfurie mare caldă şi, de jur împrejur, aşezi felii de piept şi de carne de pe picioarele curcanului. Serveşti cald.
Curcan pe varză acră
Pofta buna!
A iesit bun curcanul pe varza?