Caju in sos de curry din: pudra de curry, sare, miere, apa, ulei de masline, caju. Ingrediente: 2 linguri de pudra de curry 1 lingura de sare 1 lingura de miere 2 linguri de apa 1 lingurița ulei de măsline 3 cani caju Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 140C și intr-o tava […]
Reteta zilei: Curry de legume
PrinteazaCurry de legume din: vinete, varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, praf de mustar, ghimbir, fulgi de ardei, apa, lapte de cocos, sare, otet de mere, ulei de masline.
- 2 vinete
- 400gr varză de Bruxelles
- 1 măr
- 4 catei de usturoi tocat
- 2 lingurite curcuma
- 1 linguriță praf de muștar
- ghimbir ras
- 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu
- 1 cană de apă
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 3/4 linguriță sare
- 3/4 lingură oțet de mere
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Tăiați vinetele pe lungime, apoi tăiați fiecare felie în 4. Tăiați mărul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați usturoi și gătiți timp de 30 de secunde.
Adăugați curcuma, muștar, fulgi de ardei roșu și ghimbir; se amestecă.
Adăugați vinete și mărul tocat, amestecați și gătiți timp de 2 minute.
Adăugați apă, lapte de cocos, varză de Bruxelles congelată, sare și oțet.
Aduceți la fierbere și gatiti timp de 15 minute.
Serviti cald.
Curry de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Curry de conopida
Curry de conopida din: conopida, lapte, faina, unt, curry, orez, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 500 ml lapte 40 g făină 40 g unt o linguriţă praf de curry piper sare 100 g orez fiert Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele care se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă […]
Curry vegetarian cu fasole
Curry vegetarian cu fasole din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 lingurite […]
Pofta buna!