Curry de Fenicul cu Năut – Rețetă Vegetariană Plină de Arome din: naut, fenicul, ceapa, usturoi, lapte de cocos, curry, ulei, turmeric, coriandru, sare, piper, coriandru, zeama de lamaie. Descoperiți farmecul bucătăriei vegetariene cu această rețetă, un fel de mâncare sățios și plin de savoare care vă va încânta papilele gustative. Combinația inedită de fenicul […]
Reteta zilei: Curry picant de legume
PrinteazaCurry picant de legume din: faina, ceapa, rosii, chili, curry, frunze de coriandru, curcuma, sare, praf de ardei iute, apa, ulei, seminte de mustar, seminte de chimen.
- 1 cană făină
- 1 cană ceapă tocată mărunt
- 1 cană de roșii tocate mărunt
- 3-4 chili
- 2 frunze curry
- 1 mână frunze de coriandru
- 1/4 linguriță praf de curcuma
- sare, dupa gust
- 1 linguriță praf de ardei iute
- 2 căni de apă
- 2 lingurițe de ulei
- 1 linguriță de semințe de muștar
- 1 linguriță semințe de chimen
Mod de preparare:
Spălați și tocați mărunt ceapa, roșiile, ardeii iuti, frunzele de coriandru și frunzele de curry.
Împărțiți în două porțiuni egale.
Într-un castron, adaugati făina, chili roșu, sare, pudră de curcuma și jumătate din legumele tocate.
Adăugați apă treptat și omogenizati.
Incălziți o tigaie antiaderentă cu ulei, rumeniti semintele de muștar si semințele de chimen.
Sotati câteva minute pentru ca muștarul să crape.
Adăugați ceapa, frunzele de curry și ardeii iuti verzi, sotati bine până când ceapa devine ușor colorată.
Incorporati roșiile și sare dacă este necesar.
Gatiti pana cand rosiile devin moi.
Adaugati amestecul de faina si gatiti amestecand constant.
Serviți fierbinte cu restul de legume.
Curry picant de legume
Pofta buna!
Pui cu Smochine și Curry din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, curry, lapte, supa, smochine, coriandru. Rețeta de pui cu smochine și curry este o îmbinare armonioasă de gusturi și arome, un festin culinar ce aduce împreună dulceața smochinelor cu intensitatea curry-ului într-un sos cremos, bogat. Servit alături de orez sau couscous, […]
Pofta buna!