Scoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 […]
Reteta zilei: Curry de scoici
PrinteazaCurry de scoici din: scoici, sare, piper, curry, ceapa, ulei, usturoi, ardei iute, apa fierbinte, praz, rosie.
Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre
Ingrediente:
- 1kg scoici, curatate si taiate bucati
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- 1 1/2 lingura praf de curry
- 1/2 ceapa
- 2 linguri ulei
- 5 catei de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 3 căni de apă fierbinte
- 2 fire praz
- 1 rosie
Mod de preparare:
Asezonati scoicile cu sare, piper negru, ardei iute si lasati la marinat cateva ore in frigider.
Incalziti uleiul la foc mediu intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul, tocate.
Gatiti 3 minute.
Apoi se adaugă pudra de curry si gatiti timp de aproximativ 4 minute.
Dati focul la mare si incorporati scoicile.
Se acopera cu un capac și se aduce la fierbere, reduceti focul si gatiti timp de aproximativ 10 minute.
Incorporati apa fierbinte si gatiti 1,5-2 ore. Amestecati la fiecare 10 minute.
În ultimele 5 minute de gătit se adauga prazul tocat si rosiile feliate. Serviti calde.
Curry de scoici
Pofta buna!
Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]
Pofta buna!