Reteta zilei: Cuscus cu migdale

Printeaza

Cuscus cu migdale din: cuscus, supa de pui, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, migdale.

Ingrediente: 

  • 1 cană cușcuș
  • 2 cesti supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare și piper, dupa gust
  • pătrunjel
  • 1/4-1/3 cana de migdale feliate

 

Mod de preparare:

Tocati ceapa si usturoiul. Topiti unt în tigaie, împreună cu uleiul de măsline.

Adăugați ceapa tocata și sotati 2-3 minute la foc mediu. Apoi se adaugă usturoiul tocat si sotati pentru un minut.

Adăugați supa de pui și aduceti la fierbere la foc mare.

Adaugati sucul de lămâie, se adauga cușcuș, amestecati si opriti focul, acoperiti si pastrati deoparte timp de 6-7 minute.

Presarati cu patrunjel.

Serviti preparatul cu migdale si patrunjel.

 

Cuscus cu migdale

Cuscus_cu_migdale_04

 

Pofta buna!

 

 

Cuscus cu peste afumat

Cuscus cu peste afumat din: peste afumat, ardei grasi, ceapa rosie, vanata, cuscus, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 pesti afumati 3 ardei grasi o ceapa rosie o vanata 200 g cuscus 50 ml ulei cateva fire patrunjel sare   Mod de preparare: Se prepara mai intai cuşcuşul conform indicaţiilor de pe pachet şi se lasă […]

Chiftelute cu cuscus

Chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 150 g cuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare piper 250 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi cuşcuşul şi […]

Pulpe de pui la tigaie cu cuscus

Pulpe de pui la tigaie cu cuscus din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, conopida, ceapa, usturoi, otet de vin alb, rosii cherry, masline, capere, patrunjel, cuscus. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 5-6 pulpe de pui Sare și piper 1/2 conopidă, tăiată în buchețele 1 ceapă, feliata 4 catei de usturoi, felii […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu am mancat niciodata cuscus cu migdale

  2. Bun, foarte bun este!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.