Reteta zilei: Desert cu afine

Printeaza

Desert cu afine din: aluat de patiserie, unt, afine, scortisoara, lapte, inghetata de vanilie.

Poate te itnereseaza si Desert cu crema de branza si afine

 

Ingrediente:

  • 1 bucata aluat de patiserie, inghetat, maruntit
  • 3/4 ceasca unt nesărat
  • 2/3 ceașcă afine, uscate
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 cana lapte
  • inghetata de vanilie, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.

Combinati alutaul maruntit cu untul intr-un castron, bateti la viteză mică timp de aproximativ un minut, până obtineti un aluat sfărâmicios.

Scoateți 1 1/2 cani de aluat intr-un bol și se amestecă cu afinele și scorțișoară.

La amestecul rămas în castronul de mixer, se adaugă laptele și bateti pana se incorporeaza.

Puneti bolul la microunde aproximativ 4-5 minute, acoperit. Se toarnă fierbinte intr-o tava, se adauga amestecul celalalt.

Coaceți 30-35 de minute. Se răcește timp de 30 de minute. Serviti cu inghetata de vanilie.

 

Desert cu afine

Desert_cu_afine_07

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]

Desert cu cacao si branza

Desert cu cacao si branza din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, branza, vanilie, cocos. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 200 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei 350 g făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 500 g brânză de vaci 200 g unt 200 g zahăr […]

 

Desert cu pere si nuci

Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]

 

 

Desert cu branza si coacaze

Desert cu branza si coacaze din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii Pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat 1 lingura […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de un desert

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.