Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]
Reteta zilei: Desert cu afine
PrinteazaDesert cu afine din: aluat de patiserie, unt, afine, scortisoara, lapte, inghetata de vanilie.
Poate te itnereseaza si Desert cu crema de branza si afine
Ingrediente:
- 1 bucata aluat de patiserie, inghetat, maruntit
- 3/4 ceasca unt nesărat
- 2/3 ceașcă afine, uscate
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 cana lapte
- inghetata de vanilie, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C.
Combinati alutaul maruntit cu untul intr-un castron, bateti la viteză mică timp de aproximativ un minut, până obtineti un aluat sfărâmicios.
Scoateți 1 1/2 cani de aluat intr-un bol și se amestecă cu afinele și scorțișoară.
La amestecul rămas în castronul de mixer, se adaugă laptele și bateti pana se incorporeaza.
Puneti bolul la microunde aproximativ 4-5 minute, acoperit. Se toarnă fierbinte intr-o tava, se adauga amestecul celalalt.
Coaceți 30-35 de minute. Se răcește timp de 30 de minute. Serviti cu inghetata de vanilie.
Desert cu afine
Pofta buna!
Desert cu cacao si branza din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, branza, vanilie, cocos. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 200 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei 350 g făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 500 g brânză de vaci 200 g unt 200 g zahăr […]
Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]
Desert cu branza si coacaze din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii Pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat 1 lingura […]
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un desert