Reteta zilei: Desert cu banane si ciocolata

Printeaza

Desert cu banane si ciocolata din: ciocolata neagra, banane, fistic, migdale, ciocolata.

 

Ingrediente: 

  • 350gr ciocolata neagra, topita la bain-marie
  • 3 banane mari, tăiate în treimi
  • fistic sărat, tocat
  • migdale, tocate
  • ciocolata rasa

 

 

 

Mod de preparare:

Se introduce cate un băț de inghetata in fiecare bucata de banana. Scufundati fiecare banana în ciocolată topită caldă.

Desert_cu_banane_si_ciocolata

Se aseaza pe o foaie de copt. Se presara cu fistic, migdale sau ciocolata rasa.

Desert_cu_banane_si_ciocolata_02

Dati la congelator aproximativ 1 ora.

Desert_cu_banane_si_ciocolata_03

Serviti rece.

Desert_cu_banane_si_ciocolata_04

 

Desert cu banane si ciocolata

 

Desert_cu_banane_si_ciocolata_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tiramisu – un desert italian clasic

Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]

 

Desert grecesc cu portocale și alune

Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]

 

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor

biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]

 

Desert cu banane caramelizate

Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar. Ingrediente: 125 g făină 275 ml lapte 2 ouă 30 ml unt topit 1 păstaie vanilie 1/2 linguriţă sare Pentru umplutura: 4 banane 100 g unt 60 g zahăr brun   Mod de preparare: Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.