Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]
Reteta zilei: Desert cu banane si ciocolata
PrinteazaDesert cu banane si ciocolata din: ciocolata neagra, banane, fistic, migdale, ciocolata.
Ingrediente:
- 350gr ciocolata neagra, topita la bain-marie
- 3 banane mari, tăiate în treimi
- fistic sărat, tocat
- migdale, tocate
- ciocolata rasa
Mod de preparare:
Se introduce cate un băț de inghetata in fiecare bucata de banana. Scufundati fiecare banana în ciocolată topită caldă.
Se aseaza pe o foaie de copt. Se presara cu fistic, migdale sau ciocolata rasa.
Dati la congelator aproximativ 1 ora.
Serviti rece.
Desert cu banane si ciocolata
Pofta buna!
Tiramisu – un desert italian clasic
Desert grecesc cu portocale și alune
Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]
Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor
biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]
Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar. Ingrediente: 125 g făină 275 ml lapte 2 ouă 30 ml unt topit 1 păstaie vanilie 1/2 linguriţă sare Pentru umplutura: 4 banane 100 g unt 60 g zahăr brun Mod de preparare: Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei […]
Pofta buna!