Reteta zilei: Desert cu banane glazurate

Printeaza

Desert cu banane glazurate din: faina, zahar brun, unt, nuci, sare, scortisoara, banane, sirop de artar, bourbon, inghetata de vanilie.

 

Ingrediente topping:

  • ¾ cană făină
  • ½ cană de zahăr brun
  • ¼ ceasca de unt
  • 2 linguri de nuci, tocate marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • scortisoara, dupa gust

banane glazurate:

  • 4 banane, taiate felii groase
  • 4 linguri unt
  • ½ ceasca sirop de arțar
  • 1 cană bourbon

servire:

  • 12 linguri inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Pentru prepararea topping-ului, se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-un mic bol, se adaugă toate ingredientele si se amesteca usor.

Transferati pe o foaie de copt intr-o tava si coaceti aproximativ 8 minute. Scoateți din cuptor și lasa sa se raceasca.

Pentru bananele glazurate, se încălzește o tigaie mare la foc mediu și se adaugă untul.

amestecă până se topește untul, adaugati siropul de arțar și se amestecă. Adăugați bourbon și se amestecă.

Când amestecul începe să se reducă incorporati bananele. Gatiti aproximativ 5 minute. Opriti focul.

Pentru servire, se adaugă cate 3 cupe de inghetata in 4 boluri, adaugati topping si bananele glazurate, apoi serviti imediat.

 

Desert cu banane glazurate

 

Desert_cu_banane_glazurate_16

 

Pofta buna!

 

 

 

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

Ciolan de Porc Afumat la Cuptor

Ciolan de Porc Afumat la Cuptor din: ciolan de porc afumat, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu sec. În căutarea unei rețete cu ciolan de porc care să-ți satisfacă toate simțurile? Bucură-te de savoarea autentică a ciolanului de porc afumat la cuptor, o combinație […]

 

 

 

 

 

4 comentarii

  1. Bun rau desertul asta

  2. Ia sa incerc sa fac banane glazurate, simple, sa vedem ce iese 🙂

  3. Ce bine arata, mi-ai facut pofta, vreau si eu

  4. Vreau si eu din desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.