Reteta zilei: Desert cu biscuiti si inghetata
PrinteazaDesert cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar, sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi.
Ingrediente inghetata:
- 2 sticle de bere neagra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 3/4 cana de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 6 galbenusuri
- 2 cani de smantana
Ingrediente biscuiti de ciocolata:
- 1 3/4 cesti de faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 14 linguri de unt nesarat
- 1/2 cana de zahar
- 3/4 cana de zahar brun
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 1 1/4 cesti fulgi de ciocolata
- alune sarate prajite, zdrobite
- covrigi zdrobiti
Mod de preparare:
Pentru a prepara inghetata, fierbeti la foc mic berea, aproximativ 10 minute. Se adauga vanilie si se amesteca.
Puneti sita cu ochiuri fine peste un bol mediu de mică adancime si strecurati.
Amestecati impreuna zaharul, sarea si galbenusurile de ou intr-o cratita mare, pana se omogenizeaza.
Incorporati smantana si se incalzeste amestecul, amestecand constant la foc mediu.
Gatiti, amestecand constant, pana cand amestecul se ingroasa, aproximativ 10 minute.
Amestecati cu berea strecurata. Puneti intr-un recipient termorezistent si dati la congelator cel putin 8 ore.
Pentru a prepara biscuitii de ciocolata, incalziti cuptorul la 180C.
Amestecati faina si praful de copt impreuna intr-un bol mediu si se pune deoparte.
Incalziti 10 linguri de unt intr-o tigaie la foc mare pana s-a topit si continuati sa mai gatiti aproximativ 1 1/2 minute.
Transferati untul topit intr-un castron termorezistent si se adauga restul de unt.
Amestecati pana cand s-a topit si amestecul s-a omogenizat.
Adauga zaharul si zaharul brun, sare si vanilie in castronul cu unt si se amesteca pana la omogenizare.
Adaugati oul si galbenusul de ou si amestecati pana cand amestecul este neted, aproximativ 30 de secunde.
Lasati sa se odihneasca 3 minute, apoi se amesteca timp de 30 de secunde.
Repetati procesul de 2 ori pana cand amestecul este gros si lucios.
Folosind spatula, se incorporeaza in amestecul de faina pana se combina.
Se adauga fulgii de ciocolata.
Intr-o tava puneti hartie de copt si formati biscuiti pe care ii adaugati in tava. Coaceti 10-14 minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Scoateti inghetata din congelator.
Luati cate 2 biscuiti, formati sandwich-uri si dati prin covrigei si alune zdrobite.
Serviti imediat.
Desert cu biscuiti si inghetata
Pofta buna!
Vreau si eu din desertul asta