Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor din: biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]
Reteta zilei: Desert cald cu ricotta si miere
PrinteazaDesert cald cu ricotta si miere din: paine, ricotta, mar, unt, zahar brun, vanilie, miere, scortisoara. Brânza ricotta este un produs lactat delicios și versatil, originar din Italia.
Acesta este produs din zerul rezultat în urma procesului de fabricare a altor tipuri de brânzeturi, cum ar fi brânza mozzarella și brânza provolone.
Numele “ricotta” provine din cuvântul italian “ricottare”, care înseamnă “a fi recotată” sau “a fi re-gătită”. Acesta se referă la procesul de prelucrare a zerului pentru a obține brânza ricotta.
Ingrediente:
- 3 felii paine
- 1 ceasca brânză ricotta
- 1 mar, taiat cuburi
- 3 linguri unt
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri de miere
- 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie medie, se adaugă merele si gatiti timp de 2 minute, amestecand ocazional.
Adăugați zahăr brun, 1 lingură de scorțișoară și vanilie. Amestecati bine. Gatiti 3-5 minute.
Se încălzește cuptorul la 170C. Se pun feliile de pâine pe foaie de copt si se rumenesc.
Într-un castron mic combinați ricotta, 1 lingură de scorțișoară și 1 lingură de miere. Amestecati bine.
Se adauga jumătate din amestecul de mere în ricotta. Ungeti fiecare felie cu amestec de ricotta.
Adaugati deasupra mere si coaceți timp de 10 minute.
Scoateți din cuptor, garnisiti cu restul de miere și serviți.
Desert cald cu ricotta si miere
Pofta buna!
Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor