Reteta zilei: Desert crocant cu fructe
PrinteazaDesert crocant cu fructe din: piersici, mure, sirop de artar, amidon, cardamom, esenta de vanilie, faina de migdale, nuca de cocos, sare de mare, ulei de cocos.
Ingrediente umplutură de fructe:
- 3 piersici
- 1½ cesti mure
- 2 linguri de sirop de arțar
- 1 lingura amidon
- ¼ linguriță cardamom
- 1 lingura esenta de vanilie
Ingrediente topping:
- ¾ cană făină de migdale
- ½ ceasca migdale tocate
- ½ ceasca de nucă de cocos
- 1 vârf de cuțit de sare de mare
- 2 linguri de ulei de cocos
- ¼ ceasca sirop de arțar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C.
Taiati piersicile în felii subțiri. Așezați feliile de piersici într-un vas termorezistent.
Împrăștia murele uniform peste partea de sus.
Se amestecă împreună sirop de arțar, amidon, cardamom și esenta de vanilie.
Se toarnă amestecul peste piersici și mure.
Amestecati ingredientele pentru topping.
Asezati uniform in tava peste fructe.
Scoateți din cuptor și lasati sa se răcească cel puțin 30 de minute.
Taiati si serviti.
Desert crocant cu fructe
Pofta buna!
Ce bine arata desertul asta