Reteta zilei: Desert crocant cu fructe

Printeaza

Desert crocant cu fructe din: piersici, mure, sirop de artar, amidon, cardamom, esenta de vanilie, faina de migdale, nuca de cocos, sare de mare, ulei de cocos.

 

Ingrediente umplutură de fructe: 

  • 3 piersici
  • 1½ cesti mure
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 1 lingura amidon
  • ¼ linguriță cardamom
  • 1 lingura esenta de vanilie

Ingrediente topping:

  • ¾ cană făină de migdale
  • ½ ceasca migdale tocate
  • ½ ceasca de nucă de cocos
  • 1 vârf de cuțit de sare de mare
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • ¼ ceasca sirop de arțar

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160C.

Taiati piersicile în felii subțiri. Așezați feliile de piersici într-un vas termorezistent.

Împrăștia murele uniform peste partea de sus.

Desert_crocant_cu_fructe
Se amestecă împreună sirop de arțar, amidon, cardamom și esenta de vanilie.

Se toarnă amestecul peste piersici și mure.

Amestecati ingredientele pentru topping.

Desert_crocant_cu_fructe_02
Asezati uniform in tava peste fructe.

Desert_crocant_cu_fructe_03
Coaceți timp de 35-45 minute.

Desert_crocant_cu_fructe_04
Scoateți din cuptor și lasati sa se răcească cel puțin 30 de minute.

Taiati si serviti.

Desert_crocant_cu_fructe_05

Desert crocant cu fructe

Desert_crocant_cu_fructe_05

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Ce bine arata desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.