Dos Equis Lager Especial a fost creată în Mexic în anul 1897 de către Wilhelm Hasse, un berar german stabilit în Veracruz. Istoria Dos Equis Denumirea “Dos Equis” (care înseamnă “două X-uri” în spaniolă) provine […]
Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca
PrinteazaDesert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.
Ingrediente:
- 2 cani smantana, foarte rece
- 1 blat tort sau 2 mai mici
- 1 cana de lapte rece
- 1 pachet budinca de vanilie
- 1 cutie lapte condensat
- 1 punga mix de fructe de padure
- capsuni proaspete, feliate
Mod de preparare:
Pentru crema: bateti smantana la viteza cea mai mare a mixerului pana obtineti frisca pufoasa, apoi dati la frigider.
Bateti 1 cana de lapte impreuna cu budinca pana la omogenizare, apoi se amesteca laptele condensat si se bate din nou pana la omogenizare. Dati la frigider pana la utilizare.
Taiati blatul cubulete. Adaugati un strat in cupa pentru desert. Adauga ⅓ din frisca. Raspanditi uniform. Adauga ¼ din mixul de fructe de padure, felii de capsuni, apoi raspandeste un strat de crema de budinca.
Repetati pasii pana terminati blatul si cremele. Deasupra trebuie sa ornati cu un strat de fructe.
Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca
Pofta buna!
Prunele sunt fructe esențiale în bucătăria tradițională, apreciate pentru dulceața lor naturală și versatilitatea în diverse preparate. Ce-ar fi dacă ai putea păstra gustul proaspăt al prunelor într-un sirop delicios, care să-ți aducă aminte de aromele toamnei în orice moment al anului? Pregătirea ingredientelor: 15 minute Fierberea și prepararea siropului: 45-60 minute […]
E pur si simplu delicios ce ai facut aici!
imi place retela si e simpla
Desertul asta e delicios!
foarte bune
Ce pofta mi-ai facut de un desert si n-am nimic prin frigider