Desert cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema de branza. Ingrediente: 140g de făină 100g de unt 4 linguri fulgi de ovăz 2-3 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de scorţişoară 4 mere sau pere sau 6 prune (sau […]
Reteta zilei: Desert cu fulgi de ovaz si cirese
PrinteazaDesert cu fulgi de ovaz si cirese din: cirese, sos de mere, oua, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara, sare, praf de copt, lapte, fulgi de ovaz.
Poate te intereseaza si:
- Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie
- Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata
- Papanasi cu urda si gris facuti la cuptor
Ingrediente:
- 1 cană cireșe fără sâmburi
- 1½ căni sos de mere neindulcit
- 2 oua
- ½ linguriță esenta de vanilie
- ½ lingurita esenta de migdale
- ¼ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță de sare
- ¾ lingurita praf de copt
- 1 cana de lapte
- 2 cani fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-un castron mare, amestecati împreună sos de mere, esentele de vanilie si migdale, ouă, scortisoara, sarea, praful de copt și incorporati laptele.
Amestecati pana se omogenizeaza. Tocati cireșele și adăugați-le in castron împreună cu fulgii de ovăz. amestecă cu o lingură până se combina.
Intr-un vas termorezistent, se stropesc peretii cu putin ulei si se toarnă amestecul de ovăz.
Coaceti timp de 40-45 minute. Serviti preparatul cald.
Desert cu fulgi de ovaz si cirese
Pofta buna!
Porridge de ovaz cu caise uscate
Porridge de ovaz cu caise uscate ovaz, apa, caise, gem de caise, scortisoara, sare de mare, sirop de artar. O idee buna pentru o cina usoara, satioasa si sanatoasa! Ingrediente: 88 gr ovaz 355 ml apa 4 caise uscate, maruntite 2 linguri gem de caise 1/4 lingurita scortisoara 1 praf de sare fina de mare […]
Pofta buna!
Imi place desertul asta