Tiramisu – Desertul Italian emblematic. Tiramisu este un desert italian iconic, cunoscut pentru gustul său delicios și textura sa cremoasă. Acest desert are o istorie interesantă și controversată, iar originile sale exacte nu sunt cu totul clare. Există mai multe povești și teorii cu privire la cum a apărut tiramisu-ul, dar niciuna dintre ele nu […]
Reteta zilei: Desert cu mere si mure
PrinteazaDesert cu mere si mure din: mere, mure, portocala, zahar, faina, unt, alune, seminte de cardamom.
Ingrediente:
- unt
- 450gr mere
- 115gr mure
- coaja si sucul de la 1 portocala
- 50gr zahar
Ingrediente topping:
- 175gr faina
- 75gr unt
- 75gr zahar
- 25gr alune, maruntite
- 2 lingurite seminte de cardamom
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava de copt.
Curatati merele, taiati bucati mici si adaugati in tava, peste acestea adaugati murele.
Presarati coaja de portocala si zaharul si stropiti cu sul de portocala.
Pastrati deoparte, timp in care pregatiti topping-ul.
Cerneti faina intr-un bol si adaugati untul. Amestecati, adaugati zaharul, alunele si semintele de cardamom.
Presarati in tava. Dati la cuptor 30-35 de minute, lasati sa se raceasca cateva minute.
Taiati si serviti.
Desert cu mere si mure
Pofta buna!
Desert grecesc cu portocale și alune
Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]
Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor
Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor din: biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]