Reteta zilei: Desert cu nuci pecan si afine
PrinteazaDesert cu nuci pecan si afine din: bagheta, oua, lapte, nucsoara, vanilie, zahar brun, nuci pecan, unt, afine.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), protejând astfel inima și arterele.
Antioxidanți: Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Controlul greutății: Consumul moderat de nuci pecan poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sățioase.
Ingrediente:
- 1 baghetă
- 6 ouă
- 1 ceașcă lapte
- ½ lingurița de nucșoară
- 1 lingurita vanilie
- ¾ ceașca zahăr brun
- 1 cană nuci pecan, tăiate in jumatati
- 1 lingurita de unt
- ½ cuburi de unt
- 2 cani de afine proaspete
Mod de preparare:
Taiati bagheta in felii, apoi asezati intr-o tava de copt.
Bateti ouălele, lapte, nucșoară, vanilie și 1/2 ceasca de zahăr brun într-un castron mare și turnați peste feliile de paine.
Dati la rece peste noapte.
Incalziti cuptorul la 180C. Dati tava la cuptor timp de 4 minute.
Amestecati nucile cu unt si rumeniti intr-o tigaie.
Adaugati in tava, impreuna cu afinele.
Tăiați cuburi restul de unt și încălziți, apoi adaugati restul de zahăr brun, amestecand pana se dizolva.
Se adauga peste paine in tava și coaceti 30-40 minute.
Serviti desertul cald.
Desert cu nuci pecan si afine
Pofta buna!