Reteta zilei: Desert cu ovaz si afine uscate

Printeaza

Desert cu ovaz si afine uscate din: faina, bicarbonat, sare, scortisoara, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, afine uscate, unt de arahide, unt.

Poate te intereseaza si Desert cu mere si fulgi de ovaz

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 ceasca de unt
  • 1 cană de zahăr brun
  • ½ ceasca zahar
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 căni ovăz
  • 1 cană de afine uscate
  • 1 pachet chips-uri de unt de arahide
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C.

Într-un castron de marime medie, se adauga faina, praful de copt, sarea, scortisoara si se amestecă ingredientele uscate împreună.

Într-un bol mare, se adaugă unt, zahar, zahar brun, ou și vanilie.

Bateti bine. Incorporati amestecul de faina si bateeti la viteza mica.

Bateti apoi la viteza mare pana se omogenizeaza.

Folosind o spatulă sau lingură mare, se amestecă în fulgi de ovăz, afine uscate și chips-uri de unt de arahide.

Se unge o foaie de copt cu unt. Adăugați aluatul pe foaia de copt. raspanditi in tava uniform.

Coaceți timp de aproximativ 19-20 de minute. Scoateți tava din cuptor, lasati sa se raceasca.

După aproximativ 20 de minute, taiati bucati si scoateti din tava.

Dupa ce s-a racit complet se serveste.

 

Desert cu ovaz si afine uscate

Desert_cu_ovaz_si_afine_uscate_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.