Reteta zilei: Desert cu piure de dovleac si crema de branza

Printeaza

Desert cu piure de dovleac si crema de branza din: lapte, piure de dovleac, oua, condimente, esenta de vanilie, paine, faina, zahar brun, scortisoara, unt, nuci pecan, zahar, crema de branza.

Poate te intereseaza si Desert cu mere si sirop de artar

 

Ingrediente:

  • 3/4 cana lapte
  • 1/2 cana piure de dovleac
  • 3 oua
  • 2 lingurite condimente
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 paine, cuburi

topping

  • 1/4 ceasca făină
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 ceasca unt nesărat, tăiat cuburi
  • 1/4 cană de nuci pecan, tocate
  • 2 linguri zahăr

crema de branza:

  • 240gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 1/3 ceașcă zahar
  • 1/4 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

În castronul mixerului electric bateti crema de brânză, zahăr și scorțișoară la viteza medie aproximativ 2-3 minute.

Într-un alt castron, amestecati împreună lapte, piure de dovleac, ouă si condimente.

Ungeti un vas termorezistent, adaugati un strat de cuburi de paine, se toarnă jumătate din amestecul de piure de dovleac.

Imprastiati crema de branza. Acoperiti cu restul de cuburi de pâine rămase și amestecati.

Acoperiti și dati la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Preincalziti cuptorul la 170C. Pentru a face topping-ul, combinati făină, zahăr și scorțișoară într-un castron mic.

Adăugați untul rece si amestecati pentru a se acoperi. Presarti topping-ul in vas.

Dati la cuptor timp de 35-45 minute. Serviti imediat, presărat cu nuci pecan și zahăr.

 

Desert cu piure de dovleac si crema de branza

Desert_cu_piure_de_dovleac_si_crema_de_branza_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Piure de dovleac, de casa

Piure de linte cu morcov si telina Piure de cartofi cu ceapa verde Piure de cartofi cu ou Piure de morcovi cu unt Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita   Ingrediente: 2 dovleci mici           […]

Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar

din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar brun, piure de dovleac, esenta de vanilie, sirop de artar. Poate te intereseaza si: Gogosi cu dulceata de visine Gogoşi cu glazura de ciocolată albă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.