Reteta zilei: Desert racoros cu fructe de padure

Printeaza

Desert racoros cu fructe de padure din: gem de zmeura, capsuni, zmeura, afine, crema de branza, zahar pudra, smantana, esenta de vanilie, piscoturi, menta.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 3/4 cană gem de zmeură
  • 1 kg căpșuni, feliate
  • 360gr zmeura
  • 360 gr afine
  • 500gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 1 3/4 cani zahar pudra
  • 1 1/2 cani smantana rece
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 200gr piscoturi
  • menta proaspata, pentru garnitura

 

 

 

Mod de preparare:

Se încălzește gemul de zmeura într-un castron mare în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 1 minut.

Adaugati fructele de padure proaspete si amestecati pentru a se acoperi.

Pastrati deoparte si amestecati ocazional pana pregatiti crema.

Într-un castron mare, bateti smantana pana obtineti frisca.

Într-un alt castron mare, bateti crema de brânză cu zaharul pudră pana se omogenizeaza.

Incorporati vanilie, apoi o treime din frisca.

Cu ajutorul unei spatule de cauciuc mare adaugati si incorporati, amestecand de jos in sus, restul de frisca.

Acoperi partea de jos a unui vas de sticla cu bucati de piscoturi.

Adaugati un strat de fructe.

Apoi un strat de crema. Repetati procesul, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema.

Garnisiti cu fructe de padure si menta.

Dati la frigider pentru cel puțin 8 ore, sau peste noapte, înainte de servire.

 

Desert racoros cu fructe de padure

Desert racoros cu fructe de padure

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Imi ploua in gura!

  2. Ai un 10 de la mine pentru desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.