Reteta zilei: Desert rece cu caramel

Printeaza

Desert rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua, lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de portocale.

 

Ingrediente caramel:

  • 1 ceasca zahar de palmier
  • 1/3 cana de apa

Ingrediente tarta:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 oua
  • 1 cutie lapte condensat
  • 1 cutie lapte
  • 3/4 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de suc proaspat stors de lamaie + 1/2 lingura de suc de portocale

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti apa la fiert. Intr-o cratita mare se topeste zaharul de palmier.

Se amesteca continuu pentru a nu se lipi aproximativ 2-3 minute. Dati focul la mic, si mai gatiti inca 2-3 minute.

Apoi, adaugați apa. Caramelul se va intari, dar amestecati si mai gatiti aproximativ 6-8 minute.

Impartiti caramelul in 5 forme termorezistente si lasati sa se racasca usor.

Intre timp, intr-un bol mare, se combina galbenușurile de ou, oualele, laptele condensat, laptele, esenta de vanilie și sucul de portocale si lamai.

Amestecati pana se combina bine. Turnati crema in forme peste caramelul racit.

Puneti formele intr-o tava de cuptor si umpleti tava cu apa. Coaceti timp de 45 minute-1 ora.

Lasati apoi sa se raceasca cel putin 30 de minute. Apoi se da la frigider cel puțin 30 minute.

Scoateti din forme si puneti pe farfurii si serviti.

 

Desert rece cu caramel

Desert_rece_cu_caramel_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata desertul asta

  2. imi place desertul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.