Tiramisu: Desertul Italian de Vis din: mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra. Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis: Ingrediente: 500g […]
Reteta zilei: Desert cu rubarba
PrinteazaDesert cu rubarba din: rubarba, suc de portocale, zmeura, gem de zmeura, fulgi de ovaz, nuci, iaurt cu vanilie.
Ingrediente:
- 350gr rubarba
- 30ml suc de portocale
- 175gr zmeura
- 2 linguri gem de zmeura
- 25gr fulgi de ovaz
- 25gr nuci
- 200ml iaurt cu vanilie
Mod de preparare:
Taiati rubarba bucati. Incalziti sucul de portocale si posati rubarba timp de 10 minute.
Opriti focul si lasati sa se raceasca, apoi adaugati zmeura si gemul.
Intr-o tava asezati ovazul si nucile si dati la cuptor 5-10 minute.
In pahare de servire, adaugati cate un strat de mix de fructe, unul de iaurt si presarati deasupra ovaz si nuci.
Desert cu rubarba
Pofta buna!
Desert cu lamaie si amaretti din: ricotta, frisca lichida, zahar vanilinat, zahar, limoncello, coaja de lamaie, gelatina, amaretti, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g ricotta 100 ml frișcă lichidă 500 g brânză dulce 1 plic zahăr vanilinat 75 g zahăr 5 linguri limoncello coaja rasă de la 1 lămâie 10 g gelatină 200 g amaretti […]
Reteta zilei: Desert cu sos de caramel
Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]