Desert cu frisca si sos de caramel din: mar, frisca, inghetata de vanilie, sos de caramel. Ingrediente: 1 mar 500 g frisca 200 g inghetata de vanilie sos de caramel Mod de preparare: Decojim mărul şi îl tăiem rondele. Punem rondelele într-o tavă şi le coacem 10 minute în cuptor, la […]
Reteta zilei: Desert cu sos de caramel
PrinteazaDesert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra.
pentru toast:
- 4 felii de pâine
- 2 lingurițe unt
Ingrediente sos:
- 50 g de zahăr brun
- 2 linguri de apă
- 20 g unt nesărat
- 200 ml smantana
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati zahăr și apă. Lăsați să se caramelizeze fără a amesteca.
Odată ce zahărul este complet caramelizat, adăugați unt și amestecati imediat pentru a reduce temperatura caramelului.
Acum adăugați smântâna și amestecati un minut.
Opriti focul și adăugați ciocolata. Bateți până când ciocolata se topește și devine un amestec neted.
Lăsați să se răcească complet. Pentru pregatirea toastului, prăjiti feliile de pâine cu unt pe ambele părți.
Când devin crocante aplicați sos peste si serviti.
Desert cu sos de caramel
Pofta buna!
Desert cu frisca si sos de caramel
Desert cu mere si sos de lamaie
Desert cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala, ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere pudra de scortisoara 30 g nuca […]
Desert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt 2 mere mari, fainoase 60 ml apa Mod de preparare: Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat […]
Pofta buna!