Reteta zilei: Dorada cu legume in folie de aluminiu
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline.
Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere.
Dorada este un peşte slab cu o carne delicată ca gust, bogată în vitaminele Bl, B6 şi PP şi în săruri minerale: fier, fosfor, iod şi, într-o mai mică măsură, calciu.
Consumul doradei este recomandat mai ales copiilor, adolescenţilor şi persoanelor în vârstă sau celor care suferă de afecţiuni ale ficatului, de arteroscleroză sau obezitate.
Ingrediente:
- 4 bucăţi doradă (20-25 cm)
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 12 ciuperci mici champignon
- 4 căţei usturoi
- 12-14 roşii cherry
- 2 tulpini ţelină (opţional)
- pătrunjel
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălăm peştii sub jet de apă rece, după care îi curăţăm.
Spălăm legumele foarte bine şi tăiem în rondele subţiri morcovii, ţelina şi dovleceii, ciupercile le tăiem în feliuţe subţiri, roşiile le lăsăm întregi, iar usturoiul necurăţat.
Tăiem o foaie de aluminiu dublă ca lungime faţă de dimensiunea peştelui şi o ungem cu 2-3 linguri cu ulei de măsline.
Aşezăm în centrul fiecărei foi câte un peşte condimentat cu sare, iar de jur împrejur adăugăm legumele.
Strângem bine folia de astfel încât vaporii formaţi în timpul coacerii să rămână în folie.
Aşezăm pacheţelele formate într-o tavă şi le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 30-40 de minute.
Servim dorada în folia de aluminiu alături de o mâmăliguţă fierbinte sau câteva felii cje pâine caldă.
Dorada cu legume în folie de aluminiu
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dorada la cuptor in folie
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-dorada-legume-folie-aluminiu html
Foarte bun, dorada este un peste foarte bun. Va recomand aceasta reteta
Ce bine arata dorada asta 🙂