Salata de dovleac copt cu chili din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac ulei de măsline sare și piper 1 buchet spanac, frunzele maruntite 1/2 ceapa, cuburi 1/2 linguriță praf de chili 1 lingurita otet balsamic Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati […]
Reteta zilei: Dovleac copt cu aroma de salvie
PrinteazaDovleac copt cu aroma de salvie din: dovleac, unt, salvie, zahar brun, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 dovleac
- ¼ ceasca unt
- 6 frunze de salvie
- 2 linguri de zahăr brun
- ¼ linguriță sare de mare
- ⅛ linguriță piper negru
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Indepartati semintele de la dovleac si feliati.
Se încălzește untul într-o tigaie mică, se adauga zahărul brun și frunzele de salvie.
Gatiti timp de 30 de secunde.
Adaugati untul in tigaie. Se condimentează cu sare și piper.
Transferati apoi in tava si dati la cuptor timp de 20 de minute, intoarceti si mai rumeniti pentru încă 10 minute.
Serviti dovleacul la temperatura camerei.
Dovleac copt cu aroma de salvie
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de dovleac copt cu chili
Dovleac copt cu scortisoara din: dovleac, unt, zahar, scortisoara, ghimbir, sare, lamai. Ingrediente: 10 felii de dovleac, cu coajă 150 g unt 125 g zahăr brun 25 g scorţişoară o bucăţică de ghimbir, curăţată şi rasă un praf de sare grunjoasă 2 lămâi, feliate Mod de preparare: Aranjează feliile de dovleac într-o tavă de aragaz […]
Fasole Albă cu Dovleac din: fasole alba, dovleac, ceapa, usturoi, bulion de legume, cumin, coriandru, sare, piperulei de masline. Fasolea albă cu dovleac este un fel de mâncare reconfortant și nutritiv, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă. Această rețetă combină dulceața naturală a dovleacului cu textura cremoasă a fasolei albe, creând un preparat sățios și […]
Pofta buna!